Fönsterputsning är vår städtjänst till dig som önskar nytvättade fönster och möjligheten till att njuta av såväl ökat ljusinsläpp som av utsikten utanför fönstren.

Frågor och svar

Fönsterputs är en viktig del av hushållsarbetet som bidrar till att hålla fönstren rena och fräscha. Det är inte bara viktigt för estetiken i hemmet, utan också för att förhindra skador på fönsterramar och fönsterglas. Fönsterputs kan också hjälpa till att förbättra insyn och dagsljusinsläpp i hemmet, vilket kan bidra till en mer behaglig atmosfär.

Det finns många olika sätt att putsa fönster på, men det mest grundläggande sättet är att använda en fönsterputsare och en skrapa. Först bör du ta bort allt smuts och damm från fönsterramen med en trasa eller en dammsugare. Därefter kan du börja putsa fönstret med en fönsterputsare. Det är viktigt att försöka undvika att få putsmedlet på fönsterramen, eftersom det kan lämna fläckar. Använd en skrapa för att skrapa bort eventuella fläckar eller rester av putsmedel från fönsterglaset.

Det finns också många olika typer av fönsterputsmedel att välja mellan, inklusive flytande putsmedel och pulverform. Flytande putsmedel är lätt att använda och lämpar sig bra för rengöring av smutsigare fönster. Pulverformade putsmedel kan vara lite svårare att använda, men kan vara bra för att ta bort svårare fläckar och beläggningar.

Det är också viktigt att välja rätt verktyg för jobbet. Det finns olika typer av fönsterputsare att välja mellan, inklusive enkelhandledsputsare och tvåhandledsputsare. Enkelhandledsputsare är lätta att använda och lämpar sig bra för mindre fönster, medan tvåhandledsputsare kan vara lite svårare att hantera men ger en mer jämn och noggrann rengöring av större fönster.

Fönsterputs kan vara en tidskrävande syssla, men det är viktigt att inte skjuta upp det för länge eftersom smuts och damm kan skada fönsterramar och fönsterglas. Genom att regelbundet putsa fönstren kan du förhindra skador och hålla fönstren rena och fräscha

Scent of Clean i Jönköping är ett företag som erbjuder professionell fönsterputsning. Men när är det egentligen dags att boka en fönsterputsning? Här är några tecken på att det är dags att anlita en professionell:

  1. Fönstren ser smutsiga ut: Det är ett klart tecken på att det är dags för en fönsterputsning om fönstren ser smutsiga ut. Dålig synlighet kan också påverka dagsljusinsläppet i hemmet.
  2. Det finns tecken på skador: Om du ser tecken på skador på fönsterramar eller fönsterglas kan det vara en bra idé att boka en fönsterputsning. Skador kan orsakas av smuts och damm som har samlats på fönsterytan, och kan förhindras genom regelbunden rengöring.
  3. Du har inte putsat fönstren på länge: Även om fönstren inte ser smutsiga ut kan det vara bra att boka en fönsterputsning om det har gått länge sedan du senast putsade dem. Regelbunden rengöring kan hjälpa till att förhindra skador och hålla fönstren fräscha.

Om du upplever något av ovanstående tecken är det dags att boka en fönsterputsning hos Scent of Clean i Jönköping. Deras professionella team kan hjälpa dig att hålla dina fönster rena och fräscha, samtidigt som de hjälper till att förhindra skador på fönsterramar och fönsterglas.

En fönsterputs inkluderar både invändig och utvändig putsning av fönstren. Vi ser också till att torka av karmar och fönsterbrädor för att säkerställa att vi lämnar ett rent och snyggt fönster efter oss. Djupare karmrengöring ingår normalt inte i tjänsten, men kan beställas vid behov.

Allt arbetsmaterial ingår i tjänsten, förutom möjligtvis stegar. Om du som beställare inte kan erbjuda oss stegar, vänligen informera oss om detta innan vi anländer så att vi kan ordna en lösning. Vi är också medvetna om att det finns olika typer av fönster och vi är öppna för eventuella speciella önskemål, såsom putsning av glasfasader och specialfönster som kräver noggrann torkning.

Vi uppskattar om du kan plocka bort blommor och föremål från fönsterblecken och i närheten av fönstren innan vi påbörjar fönsterputsningen. Om detta inte görs kan det leda till extra kostnader enligt vår prislista. För att förenkla arbetet för oss är det också viktigt att det finns tillräckligt med utrymme runt fönstren, så att avståndet till närmaste föremål (till exempel en soffa) är minst 1 meter.

Vi uppskattar också om du kan informera oss om eventuella skador på fönstren innan vi påbörjar putsningen. Detta inkluderar exempelvis repade glas och fönster som är svåra att öppna. Detta hjälper oss att anpassa vår putsning till dina fönster och ge dem den omsorg de behöver.

boka online gratis offert